Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ψηφιακή Υπογραφή USB TOKEN

H ψηφιακή υπογραφή - USB TOKEN θα ολοκληρωθεί άμεσα. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι η επίσκεψή σας στο κοντινότερο ΚΕΠ.

Η Ψηφιακή Υπογραφή ή αλλιώς ΑΔΔΥ, είναι υποχρεωτική σε περιπτώσεις όπως:

-Επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε Ηλεκτρονικούς Διαγωνισμούς Δημοσίου μέσω πληροφοριακού συστήματος (ΕΣΗΔΗΣ, cosmoOne, iSupplies).
-Επαγγελματικές Κατηγορίες όπως Μηχανικοί, Φαρμακοποιοί, Ιατροί, Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Οικονομολόγοι.
-Φορείς Δημοσίου όπως Αιρετοί, Δημόσιοι Υπάλληλοι, Εκπαιδευτικοί.

Για τις διαδικασίες Απόκτησης και χρήσης Ψηφιακής Υπογραφής  της νέας ΑΠΕΔ παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Ψηφιακή Υπογραφή – USB Token & Υπηρεσία Απομακρυσμένης Εγκατάστασης

Ειναι συμβατό με Windows Win 7, 8, 8.1, 10, 11 (32 & 64bit) & MacOS

99.00 περιλαμβάνεται ΦΠΑ

ΕΓΓΥΗΣΗ 2 ΧΡΟΝΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ψηφιακή Υπογραφή USB TOKEN

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΕΔ ( 17/1/2022)

Το Safenet 5110CC / Gemalto / Thales (MD 940) ανήκει στα πλέον έγκυρα / πιστοποιημένα μοντέλα USB token το οποίο έχει ελεγχθεί ως προς την ορθή λειτουργία και την ασφάλεια με την χρήση δημοσίου κλειδιού (PKI) της διαδικτυακής πύλης ΕΡΜΗΣ.

To token EΔΔΥ MD940 περιλαμβάνεται στην ενδεικτική λίστα των ΑΔΔΥ, που έχουν δοκιμαστεί από την Αρχή Πιστοποίησης Ελληνικού Δημοσίου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Πως υπογράφω

εδώ θα βρεις αναλυτικά τον τρόπο που θα υπογράψεις ένα έντυπο. Ακολούθησε τα βήματα.

Drivers

Κατέβασε το jsignpdf. κλικ εδώ

Κατέβασε το Safenet Client. κλικ εδώ

Συχνές Ερωτήσεις για την Ψηφιακή υπογραφή

Η διαδικασία αφορά στο άτομο που υπογράφει για λογαριασμό της εκάστοτε εταιρείας. Για παράδειγμα σε μια ατομική επιχείρηση, ψηφιακή υπογραφή θα χρειαζόταν να έχει ο ιδιοκτήτης, διότι εκείνος σε ένα διαγωνισμό δημοσίου θα υπέγραφε και θα επικύρωνε με το γνήσιο της υπογραφής του τις διάφορες Υπεύθυνες Δηλώσεις ή την Τεχνική Προσφορά για ένα έργο.

Δεν γίνεται έκδοση ψηφιακής υπογραφής σε εταιρείες, καθώς αφορά μόνο σε φυσικά πρόσωπα

Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να πάρει μόνο μια φορά ψηφιακή υπογραφή. Στη συνέχεια μπορεί να παράγει όσα έγγραφα χρειάζεται μέσα από τον Υπολογιστή του και να τα “υπογράφει” ψηφιακά.

Το USB TOKEN είναι ένα stickaki στο οποίο εγκαθίσταται το πιστοποιητικό υψηλής διασφάλισης, απαραίτητο για να μπορεί να υποστηρίζει την έκδοση ψηφιακής (ηλεκτρονικής) υπογραφής. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του είναι σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και κανονισμούς, ενώ θα πρέπει να δοθεί προσοχή ώστε να είναι συμβατό με τον εκάστοτε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, καθώς υπάρχουν πολλές εκδόσεις του (versions).

Ακόμα και εάν αγοραστεί δεύτερο USB TOKEN, δεν θα μπορεί να λειτουργεί παράλληλα ή συμπληρωματικά.

Για μια έγκυρη ψηφιακή υπογραφή απαιτείται η χρήση ενός έγκυρου Αναγνωρισμένου Ψηφιακού Πιστοποιητικού, αλλά και η προμήθεια κατάλληλου-αξιόπιστου usb token. Σε αυτό δημιουργούνται και αποθηκεύονται με ασφάλεια τα Αναγνωρισμένα Πιστοποιητικά (qualified certificate). Έπειτα θα πρέπει να γίνει η εγκατάσταση των ειδικών driver στον Η/Υ σας.

Ναι, μπορεί να γίνει εγκατάσταση της ψηφιακής υπογραφής σε παραπάνω από έναν υπολογιστή. Κατά συνέπεια ο χρήστης θα μπορεί να υπογράφει ψηφιακά από τον καθένα. Φυσικά χρειάζεται πάντα και το USB TOKEN.

ajax_security_scribo

Το σύστημα Ajax μπορεί εύκολα να επεκταθεί με ανιχνευτές εισόδου, πυρκαγιάς και πλημμύρας, καθώς και ρελέ για την εξ’ αποστάσεως διαχείριση ηλεκτρικών συσκευών.